loading
Home InformatieLeestest

Bepaal uw sterkte

Weet je niet zeker welke sterkte je moet hebben voor je nieuwe leesbril? Onze handige leestest geeft een goede indicatie van de leessterkte die je nodig hebt.

Welke sterkte leesbril heb ik nodig

Het is erg belangrijk dat je de juiste leessterkte voor je bril kiest en daarom adviseren wij om deze leesttest uit te voeren. Print de leestest uit op ware grootte (100%). Houd de leestest ongeveer 35 centimeter van je af en bekijk dan welke regels je nog gemakkelijk zonder bril kunt lezen. Kijk nu in de kolom naast de regel om te zien welke sterkte je nodig hebt voor je nieuwe leesbril. Deze test is slechts een indicatie. Voor een exacte meting adviseren wij je naar een gediplomeerd opticien te gaan.
download PDF
Toon op scherm
x Kost het geen moeite om deze tekst op 35 centimeter nog te lezen, dan heb je nog geen leesbril nodig.
 
+1.00 Je dient deze tekst zonder bril te lezen en op circa 35 centimeter van je af te houden. Is dit de kleinste regel die je nog gemakkelijk kunt lezen? Dan heb je een bril met sterkte +1.0 nodig.
 
+1.50 Een bril met sterkte +1.5 is de juiste voor jou wanneer dit de kleinste tekst is die je op circa 35 cm nog gemakkelijk kunt lezen.
 
+2.00 Gaat het lezen van deze tekst op circa 35 cm nog gemakkelijk? Dan heb je een bril met sterkte +2.0 nodig.
 
+2.50 Je hebt een bril met sterkte +2.5 nodig als dit de kleinste regel is die je op circa 35 centimeter nog gemakkelijk kunt lezen.
 
+3.00 Is dit de kleinste tekst die je op circa 35 cm afstand nog gemakkelijk kunt lezen, dan heb je een bril met sterkte +3.0 nodig.
 
x
 
Voer een gebruikersnaam in
Voer uw wachtwoord in a.u.b.
gratis levering
snelle levering
kwaliteit
veilig betalen
© Spectaculis B.V / eyepower / 2007 - 2022 Lelystad, the Netherlands