loading
Home InformatieStijlzoeker

Vind uw ideale montuurvorm

Ben je op zoek naar een nieuw zonnebril montuur, correctie montuur of leesbril, dan is de belangrijkste vraag die je moet beantwoorden: wat is de basis vorm van mijn gezicht? De juiste bril moet passen bij je gezichtsvorm. De basisvorm van je gezicht wordt bepaald door de verhouding tussen de lengte en breedte van je gezicht, de breedte van je kin en voorhoofd en hoe afgerond of hoekig je gelaatstrekken zijn. Beantwoord de vragen door op de knop te drukken die het meest overeen komt met de eigenschappen van je gezicht.
Zo vindt u de montuurvorm die bij u past

Zo vindt u de montuurvorm die bij u past

De zoektocht naar de juiste bril; tientallen prachtige brillen uitproberen, maar er geen één vinden die echt goed staat! Elke brildrager kent de uitdaging van het zoeken naar een leuke nieuwe bril. Hoe vind ik de juiste bril? Hieronder geven wij een aantal tips die helpen bij het vinden van het perfecte model.
Lees meer
Gezichtsvorm
De juiste bril moet passen bij uw gezichtsvorm. De gezichtsvorm wordt bepaald door de verhoudingen tussen voorhoofd, jukbeenderen en kin en de verhouding tussen de totale lengte en breedte van uw gezicht. Daarnaast bepalen hoe uitgesproken hoekig of rond de gelaatstrekken zoals jukbeenderen en kin zijn, welke model bril het best gaat passen. De juiste brilvorm trekt de aandacht naar onderbelichte gelaatstrekken en helpt een visuele balans te vinden in het gezicht.
Montuurgrootte
Net zoals kleding niet te groot of te klein moet zijn voor het lichaam, moet ook een brilmontuur goed passen bij het formaat van het gezicht. Een goed passend montuur is ongeveer net zo breed als het breedste deel van het gezicht. Een te smalle bril zit niet lekker en laat het gezicht breder lijken. Als de bril te breed is, lijken de ogen dichter op elkaar te staan. De hoogte van het montuur moet in goede verhouding staan tot de lengte van het gezicht. De juiste hoogte kan een lang gezicht korter en een kort gezicht langer doen lijken.
Levensstijl
Het is natuurlijk belangrijk dat een bril mooi staat, maar een montuur moet ook functioneel zijn. Een minimalistische randloze bril kan fantastisch staan bij een zakelijke outfit, maar is te kwetsbaar voor sportieve activiteiten. Een sportieve wraparound zonnebril is dan weer minder geschikt voor 'black tie' aangelegenheden. Bedenk bij de aanschaf van een nieuwe bril goed in welke situatie deze zal worden gebruikt.
Rond
Klassiek of modern, alles is mogelijk met een ronde bril. Bij ronde monturen kan er naar hartelust gecombineerd worden met montuurdiktes, materialen en kleuren. De simpele geometrische vorm van ronde brillen maakt ze veelzijdig en toepasbaar voor bijna iedereen.
Ronde leesbrillen
Ronde zonnebrillen
Ovaal
Ovale brillen hebben zachte, ronde vormen en zijn breder dan ze hoog zijn. Een ovaal montuur verzacht hoekige gelaatstrekken en is hierdoor ideaal voor mensen met een vierkant of diamantvormige gezicht.
Ovale leesbrillen
Aviator
Het aviator model is misschien wel de meest iconische zonnebrilvorm ooit gemaakt. Pilotenmodel zonnebrillen zijn uitstekend te dragen door mensen met een hartvorming, ovaal of vierkant gezicht.
Aviator zonnebrillen
Wayfarer
Ontworpen in de jaren '50 is het wayfarer model een echte klassieker te noemen. Doordat de meeste wayfarer zonnebrillen niet al te groot zijn en een goede mix hebben tussen hoekige en ronde details, passen ze bij vrijwel ieder gezicht.
Wayfarer stijl leesbrillen
Wayfarer stijl zonnebrillen
Rechthoekig
Rechthoekige monturen zijn er in veel variaties: kleurrijk of neutraal, dikke en dunne frames, scherpe of juist afgeronde hoeken. Een rechthoekig montuur is uitstekend geschikt om ronde en vierkante gezichten langer en minder breed te laten lijken.
Rechthoekige leesbrillen
Rechthoekige zonnebrillen
Bovenrand
De retro bovenrand monturen waren in de jaren '50 en '60 ongekend populair als brilstijl en zijn ook nu weer helemaal in de mode. De klassieke uitstraling past uitstekend bij zowel casual als formele en zakelijke outfits.
Bovenrand zonnebrillen
Butterfly
Oog als een echte Hollywood ster met een modieuze butterfly zonnebril. De grote glazen helpen je niet alleen verbergen voor de paparazzi, maar beschermen ook je ogen tegen de zon. Door de grote hoeveelheid variaties op de butterfly zonnebril, is er voor ieder gezicht een geschikt model te vinden.
Butterfly zonnebrillen
Randloos
Subtiel, onopvallend, lichtgewicht en stijlvol. De een zoekt een opvallende bril die gedragen wordt als eye catcher en mode accessoire, de ander pakt het subtieler aan. Een randloze bril is bijna onzichtbaar met slechts een subtiele neusbrug en brilveren die verraden dat men een bril op heeft.
Randloze leesbrillen
x
 
Voer een gebruikersnaam in
Voer uw wachtwoord in a.u.b.
gratis levering
snelle levering
kwaliteit
veilig betalen
© Spectaculis B.V / eyepower / 2007 - 2022 Lelystad, the Netherlands